Category header
HomeWetenschapGeschiedenisMensenNatuurEntertainmentFaits Divers

mensen

John Titor, een echte tijdreiziger

Shanna Verspreet

25 Maart 2016

main article
Credit: wikimedia.org

Over tijdreizen wordt enorm veel gespeculeerd. Stephen Hawking beweerde ooit bewezen te hebben dat het onmogelijk was. En toch blijft het echt een fascinatie voor veel mensen - die zullen dan ook smullen van het verhaal van John Titor, een man die zich in 2001 online voordeed als een echte tijdreiziger.

Titor postte op een online forum dat hij een Amerikaanse soldaat was, teruggestuurd uit het jaar 2036. Hij moest eigenlijk naar 1975 om een bepaalde computer op te halen. Om 'persoonlijke redenen' maakte Titor een tussenstop in het jaar 2001.

Natuurlijk vertelde de tijdreiziger veel over de toekomst. Tegen het jaar 2036 zou de Verenigde Staten door een burgeroorlog opgesplitst zijn - die oorlog zou beginnen in 2008 en eindigen in 2015. Een voorspelling die dus niet is uitgekomen.

Titor voorspelde niet alleen oorlogen, ook ziektes en verschillende technologieën. Hij was zelf heel erg gefascineerd door UFO's en aliens. Dat waren volgens hem ook tijdreizigers, die nog veel verder in de toekomst leefden. Na enkele maanden op de online fora verdween Titor weer, en niemand weet eigenlijk echt wie hij was... Op zijn Wikipedia-pagina kan je natuurlijk al zijn voorspellingen en verhalen terugvinden.

wikipedia.org