Category header
HomeWetenschapGeschiedenisMensenNatuurEntertainmentFaits Divers

entertainment

De eerste homokus op tv was in The Simpsons

Shanna Verspreet

25 Augustus 2014

main article
Credit: youtube.com/highpitchedchannel

Vandaag de dag zie je allerlei soorten relaties in films en series. Het heeft echter een hele tijd geduurd voor dat geaccepteerd werd. De eerste kus op tv tussen twee mannen bijvoorbeeld, was in 1990… in een aflevering van The Simpsons.

Het gaat om de tweede aflevering van het tweede seizoen van The Simpsons. Homer krijgt een promotie in de kerncentrale en mag een secretaris aannemen – een man genaamd Karl. En Karl lijkt homo te zijn. Op een gegeven moment kust hij Homer: de allereerste kus tussen twee mannen die op tv vertoond werd.

wikimedia.org
credit: wikimedia.org

Matt Groening, de geestesvader en schrijver van The Simpsons, kreeg na de uitzending enorm veel vragen. Maar daar wou hij niet op ingaan – de aflevering had geen extra uitleg nodig. De serie staat erom bekend heel open te zijn over seksualiteit: de afgelopen jaren zijn er al enkele personages uit de kast gekomen. Maar of Karl echt homo was of niet, heeft Groening altijd in het midden gelaten. Volgens hem maakte het niets uit.

Die eerste kus blijft natuurlijk wel een getekende kus. Pas tien jaar later, in het jaar 2000, volgde een kus op tv tussen twee echte mannen, in de Australische serie Dawson’s Creek. The Simpsons was dus echt een pionier.

wikipedia.org